Веган барчета с шам фъстък и матча / vegan bars with pistachios and matcha
Здравейте!
Както знаете от скоро имам интерес към представянето и на веган рецепти! Доста се запалих и със сигурност няма да спра да ви споделям и такива.
Днешната рецепта е за веган барчета с шам фъстък, матча и крем от кашу!
Приготвянето им е много лесно и ще ви трябват само няколко съставки и блендер. С него ще си улесните много приготвянето на тези веган барчета.
Вкъщи вече почти не изядоха. Важно е да кажа, че не стават никак твърди, а за подсладител беше достатъчно само 1 супена лъжица стевия. Ние не сме много фенове на прекалено сладките десерти, за това подсладител никога не слагам прекалено много.
Основата на барчетата е от паста от фумри, която открих при https://burel.bg/
и смлени орехи!
Крема е от кашу, бадемово мляко и кокосово масло и малко матча от матча от биосвят!
За украса използвах шам фъстък, кокосови стърготини!
и ядливи рози от прекрасните https://crispymates.com/!
Бихте ли опитали тези страхотни веган барчета?
Както винаги съм на разположение за въпроси и ще се радвам да чуя обратна връзка от Вас!
Веган барчета с шам фъстък и матча
Нужни продукти:
За основата:
- 120 гр. паста от фурми - от https://burel.bg/ / може да използвате и фурми без костилки накиснати за около 1 час в топла вода /
- 150 гр. орехи
- 40 гр. кокосово масло - от https://burel.bg/
- 1 с.л. есенция ванилия
За крема:
- 300 гр. кашу
- 1 ч.ч. бадемово мляко
- 20 гр. кокосово масло от https://burel.bg/
- 1 с.л. стевия на прах
- 2 с.л. матча - от https://www.biosviat.com/
- 1 с.л. есенция ванилия
Декорация:
- 60 гр. шам фъстък
- 40 гр. кокосови стъготини от https://burel.bg/
- 20 гр ядливи рози от - https://crispymates.com/
![]() |
Начин на приготвяне:
1. За основата - орехите и пастата от фурми смеляме в блендер. Аз разделям сместа на две части, за да е по-лесно. Добавяте разтопеното кокосово масло и ванилията. Когато всичко смесите добре си изберете подходяща тавичка. Аз използвам форма за хляб.
2. Поставяте хартия за печене, леко я намазнявате и изсипвате сместа. Притискате с пръсти, шпатула, чаша или както ви е най-лесно. Оформете на не много тънка кора, защото основата на барчетата трябва да е леко по-дебела и да издържи на тежеста на крема. Аз оформям и притискам с пръсти. Най-лесно е за мен.
3. Поставете във фризера за около 20- 30 мин. За крема от кашу е важно да отбележа, че кашуто трябва да поседи в купа с топла вода за 5-6 часа поне. При мен престоя за около 9 часа. Вечерта преди да си легна го оставих в купа с вода и на сутринта вече кашуто беше готово за приготвяне.
4. В блендер изсипвате кашуто, добавяте бадемовото мляко, подсладител по избор, кокосовото масло и есецнията ванилия. Блендирате докато стане пухкав крем. Може да ви отнеме известно време, но все пак си заслужава! Ако ви се стори сухо - добавете още бадемово мляко! Накрая добавяте матчата и разбърквате, за да стане този интересен и приятен зелен цвят!
5. Изсипвате крема върху основата и заглаждате и разпределяте добре с помощта на шпатула. Прибирате във фризера за около 2 часа. След което изваждате, декорирате. Аз използвах кокосови стърготини, шам фъстък нарязан на ситно и ядливи рози! Режете барчетата с по-остър нож !
Аромата е неповторим! Вкуса е невероятен! Насладете се!
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар