Веган барчета с шам фъстък и матча / vegan bars with pistachios and matcha

 Здравейте! 


Както знаете от скоро имам интерес към представянето и на веган рецепти! Доста се запалих и със сигурност няма да спра да ви споделям и такива. 


Днешната рецепта е за веган барчета с шам фъстък, матча и крем от кашу!


Приготвянето им е много лесно и ще ви трябват само няколко съставки и блендер. С него  ще си улесните много приготвянето на тези веган барчета. 

Вкъщи вече почти не изядоха. Важно е да кажа, че не стават никак твърди, а за подсладител беше достатъчно само 1 супена лъжица стевия. Ние не сме много фенове на прекалено сладките десерти, за това подсладител никога не слагам прекалено много. 


Основата на барчетата е от паста от фумри, която открих при https://burel.bg/

и смлени орехи!

Крема е от кашу, бадемово мляко и кокосово масло и малко матча от  матча от биосвят!


За украса използвах шам фъстък, кокосови стърготини!

и  ядливи рози от прекрасните https://crispymates.com/


Бихте ли опитали тези страхотни веган барчета? 

 

Както винаги съм на разположение за въпроси и ще се радвам да чуя обратна връзка от Вас! 

Веган барчета с шам фъстък и матча


Нужни продукти:


 За основата:


 - 120 гр. паста от фурми - от  https://burel.bg/ / може да използвате и фурми без костилки накиснати за около 1 час в топла вода / 

- 150 гр. орехи

- 40 гр. кокосово масло - от  https://burel.bg/

- 1 с.л. есенция  ванилия 

За крема:


- 300 гр. кашу

- 1 ч.ч. бадемово мляко

- 20 гр. кокосово масло от  https://burel.bg/

- 1 с.л. стевия на прах 

- 2 с.л. матча - от https://www.biosviat.com/

- 1 с.л. есенция ванилия

Декорация:


- 60 гр. шам фъстък

- 40 гр. кокосови стъготини от https://burel.bg/

- 20 гр ядливи рози от - https://crispymates.com/

Начин на приготвяне:

1. За основата - орехите и пастата от фурми смеляме в блендер. Аз разделям сместа на две части, за да е по-лесно. Добавяте разтопеното кокосово масло и ванилията. Когато всичко смесите добре си изберете подходяща тавичка. Аз използвам форма за хляб. 

2. Поставяте хартия за печене, леко я намазнявате и изсипвате сместа. Притискате с пръсти, шпатула, чаша или както ви е най-лесно. Оформете на не много тънка кора, защото основата на барчетата трябва да е леко по-дебела и да издържи на тежеста на крема. Аз оформям и притискам с пръсти. Най-лесно е за мен. 

3. Поставете във фризера за около 20- 30 мин. За крема от кашу е важно да отбележа, че кашуто трябва да поседи в купа с топла вода за 5-6 часа поне. При мен престоя за около 9 часа. Вечерта преди да си легна го оставих в купа с вода и на сутринта вече кашуто беше готово за приготвяне. 

4. В блендер изсипвате кашуто, добавяте бадемовото мляко, подсладител по избор, кокосовото масло и есецнията ванилия. Блендирате докато стане пухкав крем. Може да ви отнеме известно време, но все пак си заслужава! Ако ви се стори сухо - добавете още бадемово мляко! Накрая добавяте матчата и разбърквате, за да стане този интересен и приятен зелен цвят!

5. Изсипвате крема върху основата и заглаждате и разпределяте добре с помощта на шпатула. Прибирате във фризера за около 2 часа. След което изваждате, декорирате. Аз използвах кокосови стърготини, шам фъстък нарязан на ситно и ядливи рози!  Режете барчетата с по-остър нож !

Аромата е неповторим!  Вкуса е невероятен! Насладете се! 



Да ви е сладко! 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки