Веган солени бисквити с веган сирене

 Привет, мили хора!

Днешната рецепта беше отлагана достатъчно време. Най-вече защото много се чудех как точно да я приготвя. Исках да е и изцяло веган, защото преди известно време се бях сдобила с интересни веган сирена от D'free! Да си призная не бях пробвала такива сирена преди, но адски много ми допаднаха! Ако си спомняте преди време ви споделих рецепти за две веган торти - едната с матча и кокосов крем с кашу и шам фастък, където използвах от ядковите млека на D'free! Отново бях доста очарована! Споделям ги с вас, защото наистина ме впечатлиха като вкус и не само. За мен са подходящи и за кето режима!
За рази рецепта използвах два вида от веган сиренето на D'free:
- D’free натурално
- D’free паприка и левурда

Брашното, което ползвах е ултра- безглутеново брашно от BioHerbal!
Важно е да кажа, че може да използвате и друг вид брашно. Тези солени веган бисквити ще се получат с всякакъв вид брашно, но без веган сирената на D'free вкуса няма да е същият!
Не на последно място бисквитките са с различни подправки и зелен пресен лук. За мен така станаха още по-вкусни и много ароматни!
И на снимките ще видите прекрасните подноси, с които се сдобих наскоро от English Home!
Влюбена съм в тях!


Веган солени бисквити с веган сирене




Нужни проукти:

- 300 гр.
ултра- безглутеново брашно
Важно е да кажа, че тук може да ползвате всякакъв вид брашно! Избора е лично ваш! Тези соленки биха се получили прекрасно и с друг вид брашно!

Aз използвах към 250 гр. като реших в рецептата да включа два вида от ядковото сирене на D'free:
- D’free натурално
- D’free паприка и левурда


- свежи подправки:
- пресен лук - 50 гр.
- босилек - 30 гр.

- сухи подправки : риган, шарена сол, чесън на прах, червен пипер
Може да добавите и други подправки изцяло по ваш избор!

- ядково мляко - аз използвах бадемово, може да ползвате соево или оризово - към 100 - 150 мл.

- масло от авокадо - към 5-6 с. л.
Отново може да ползвате и други мазнина, но все пак ако държите да е изцяло веган, не ползвайте краве масло!

- щипка сол


Начин на приготвяне:

1. Смесете всички сухи съставки - брашното, подправките и солта в по-дълбока купа. Разбърквате добре.
2. Сиренето ви трябва да е на стайна температура, така ще бъде по-лесно за добавяне към брашното. Прибавете и ядковото мляко.
3. Бъркайте с миксер докато се получи тестото. Ако ви се стори много сухо, добавете още ядково мляко.
4. Накрая добавете и пресните подправки - зеленият лук и босилека, както и добавете и мазнината по избор.


5. Размесете тестото добре. Оставете го да почива за 20-30 мин.
6. Разстилете тестото с точилка на не много тънка кора. По средата му добавете още от веган сиренето и завийте кората на руло.
7. Нарежете с остър нож рулото на парчета. Всяко парче оформете с ръце на кръгла топка като бисквита. Не е задължително да са тънки или с перфектна форма.
8. Подредете соленките в плоска тава, на която има поставена хартия за печене. Намажете ги с малко мазнина, поръсете със семена.


9. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса са около 30 мин.
Винаги проверявайте с клечка, за да сте сигурни, че соленките са готови.
Когато са готови ги извадете и отново намажете с малко мазнина.
Стават още по-сочни!
Тези соленки са хрупкави отвън и крехки отвътре!




Бон Апети!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки