Здравословни ечемичени бисквити с тивка
Здравейте! Продължавам с рецептите с главен герой - тиквата!
Може да Ви става вече досадно, но обожавам тиквата и тя е много чудесна за много видове рецепти! Ухае на есен, времето е мрачно, зимата идва, а аз имам нужда от топлина, уют и бисквитки с тиква!
Днешната такава не е кето, за което се извинявам предварително, но е здравословна, много лесна и вкусна.
Тези ечемичени бисквитки се получиха много меки и нежни противно на очакванията ми. Много приятно съм изненадана
от тях.
Сърдечно благодаря на https://www.biosviat.com/index.php?_route_=bio-echemichni-qdki-250-grama за чудесните продукти, които ми изпратиха. Нямам търпение да направя още рецепти с тях и да ги споделя с вас!
Здравословни ечемичени бисквити с тивка
Нужни продукти:
- 250 гр. ечемични ядки от https://www.biosviat.com/index.php?_route_=bio-echemichni-qdki-250-grama
- 400 гр. пюре от тиква
- 4-5 с.л. еритритол на прах или др. подлсадител по избор, но най-добре е да бъде на прах. Може да ползвате и мед или сироп от агаве.
- 1 с.л. екстракт ванилия
- 1 ч.л. канела на прах
- 60 гр. шоколад на парченца без захар!
Начин на приготвяне:
1. Тиквата ви трябва да е предварително сварена. Отцеждате я от водата и пасирате.
2. В купа добавете всички съставки, без шоколада. Разбъркайте и смесете добре. Опитайте как ви е на сладост. Добавете още подлсадител по желание.
3. Нарежете шоколада на по-малки парченца добавете към сместа и разбъркайте.
4. Използвайте плоска тава, поставете хартия за печене. Оформете бисквитките с ръце. Притискайте, за да се слепи добре сместа.
5. Печем за 10 мин. в предварително загрята фурна на 175 градуса.
По желание може да си добавите и течен шоколад, когато вече са готови бисквитките.
Да ВИ е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар