Кето тиквено парфе

 Здравейте! Честит Вторник ! 

Бързам да споделя рецептата за кето тиквено парфе! 

Много от вас пожелаха тази рецепта и аз разбира се изпълнявам! 

Рецепта е за много лесен, страшно бърз  за приготвяне крем парфе  с тиква! 

 Ако имате налична сварена тиква и се чудите какво интересно може да поготвите с нея, този крем е една чудесна идея! 🤩

Аз обичам тиква! Без нея не мога! 😍💙 В момента ми е есенно настроението и се сещам главно за рецепти с продукти свързани с този сезон. Трябва да знаете, че това парфе,  може да си го направите и без тиква, ако не я обичате. Тя не е водещата съставка тук! Но за мен лично десерите с тиква са едни от най-хубавите! 😊😇

Важно е да кажа, че за тази рецепта трябва да имате праварително сварена тиква. Пасирате я, за да стане на пюре, за да може да се използва за този крем. 

🧡 Не успях да  го подредя  много красиво, но за сметка на това е супер вкусотия! 

🧡 Бихте ли опитали този нежен, лек и вкусен десерт? 





Кето тиквено парфе



Нужни продукти:


Важно! Продуктите в тази рецепта са за две порции от парфето!


За блата:

- 50 гр. бадемово брашно

- 2 с.л. еритритол на прах 

- 1 с.л. тиквено пюре

- 2-3 с.л. разтопено краве масло 

За крема с тиква:

- 60 - 70 гр. от пюрето от тиква

- 120 гр. крема сирене

- 1 ч.л. канела

- щипка динджифил на прах

- 3 - 4 с.л. еритритол на прах

- 1 ч.л. ванилия 

За сметановият крем:

- 100 мл. течна сметана за разбиване

- 1 с.л. еритриол на прах

- 2 ч.л. ванилия 


Начин на приготвяне:

1.  Приготвяне на блат - всички съставки смесете в една купа. Трябва да получите леко ронеща се смес.  Разпределете получената върху хартия за печене на тънка кора. Поставете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 15 мин. Наблюдавяйте, за да не Ви изгори. Намалете градусите при нужда! 

2. Когато блата е готов - извадете го и внимателно го прехвърлете в чиния, за да изстине напълно! През това време ще приготвим кремовете. 

3. Тиквата ви трябва да е предварително сварена, за да ви е по-лесно. Но по принцип тиквата не се вари и много време. При мен става за около 30-40 мин. Като я варя с поставен капак, защото така се сварява и задушава доста по-бързо. 

4. В купа сложете крема сиренето, което трябва да е на стайна температура или го стоплете в микровълновата за 30 секунди. Добавете тиквеното пюре, подправките, еритритола и бъркайте с миксер докато стане пухкав крем. 

5. За крема от сметана - в друга купа добавете сметаната, подсладител, ванилията и бъркайте отново с миксер, но на по-висока скорост за около 4-5  мин. Докато сметаната стане на пухкав крем. 

6. Изстиналият блат натрошете на трохи. Изберете си подходящи купички за парфето. Първо изсипете от тиквеният крем, след което от сметановият и поръсете с бадемовите трохи. След което отново тиквен крем, накрая сметанов. Аз отгоре поръсих с натрошени орехи. 

И тиквеното Ви парфе е готово за хапване! 



Да Ви е сладко! 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки