Кето тиквено парфе
Здравейте! Честит Вторник !
Бързам да споделя рецептата за кето тиквено парфе!
Много от вас пожелаха тази рецепта и аз разбира се изпълнявам!
Рецепта е за много лесен, страшно бърз за приготвяне крем парфе с тиква!
Ако имате налична сварена тиква и се чудите какво интересно може да поготвите с нея, този крем е една чудесна идея! 🤩
Аз обичам тиква! Без нея не мога! 😍💙 В момента ми е есенно настроението и се сещам главно за рецепти с продукти свързани с този сезон. Трябва да знаете, че това парфе, може да си го направите и без тиква, ако не я обичате. Тя не е водещата съставка тук! Но за мен лично десерите с тиква са едни от най-хубавите! 😊😇
Важно е да кажа, че за тази рецепта трябва да имате праварително сварена тиква. Пасирате я, за да стане на пюре, за да може да се използва за този крем.
🧡 Не успях да го подредя много красиво, но за сметка на това е супер вкусотия!
🧡 Бихте ли опитали този нежен, лек и вкусен десерт?
Кето тиквено парфе
Нужни продукти:
Важно! Продуктите в тази рецепта са за две порции от парфето!
За блата:
- 50 гр. бадемово брашно
- 2 с.л. еритритол на прах
- 1 с.л. тиквено пюре
- 2-3 с.л. разтопено краве масло
За крема с тиква:
- 60 - 70 гр. от пюрето от тиква
- 120 гр. крема сирене
- 1 ч.л. канела
- щипка динджифил на прах
- 3 - 4 с.л. еритритол на прах
- 1 ч.л. ванилия
За сметановият крем:
- 100 мл. течна сметана за разбиване
- 1 с.л. еритриол на прах
- 2 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
1. Приготвяне на блат - всички съставки смесете в една купа. Трябва да получите леко ронеща се смес. Разпределете получената върху хартия за печене на тънка кора. Поставете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 15 мин. Наблюдавяйте, за да не Ви изгори. Намалете градусите при нужда!
2. Когато блата е готов - извадете го и внимателно го прехвърлете в чиния, за да изстине напълно! През това време ще приготвим кремовете.
3. Тиквата ви трябва да е предварително сварена, за да ви е по-лесно. Но по принцип тиквата не се вари и много време. При мен става за около 30-40 мин. Като я варя с поставен капак, защото така се сварява и задушава доста по-бързо.
4. В купа сложете крема сиренето, което трябва да е на стайна температура или го стоплете в микровълновата за 30 секунди. Добавете тиквеното пюре, подправките, еритритола и бъркайте с миксер докато стане пухкав крем.
5. За крема от сметана - в друга купа добавете сметаната, подсладител, ванилията и бъркайте отново с миксер, но на по-висока скорост за около 4-5 мин. Докато сметаната стане на пухкав крем.
6. Изстиналият блат натрошете на трохи. Изберете си подходящи купички за парфето. Първо изсипете от тиквеният крем, след което от сметановият и поръсете с бадемовите трохи. След което отново тиквен крем, накрая сметанов. Аз отгоре поръсих с натрошени орехи.
И тиквеното Ви парфе е готово за хапване!
Да Ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар