Веган бисквити с рози и шам фъстък
Здравейте!
Днес ви представям едни чудесни веган бисквити, които исках да пробвам отдавна. Понякога отнема време да нацеля правилната рецепта, но мисля, че най-накрая успях.
В тази рецепта използвах прекрасни продукти предоставени от https://gourmoli.com/
Ползите от ореховоро масло са много. То е пълно с витамини и антиоксиданти.
Ореховото масло е добър източник на селен, магнезий, фосфор, цинк, витамин Е, ниацин и витамини В1, В2 и В3. Освен това е много богато на антиоксиданти – особено елагична киселина, която противодейства на клетъчните ефекти от увреждането на свободните радикали, които ускоряват стареенето и допринасят за рак и други заболявания.
В рази рецепта използвах и прекрасният мед с рози - https://rosova.bg/
Кремообразен мед в обогатен с фин аромат на българската роза. Rosova (Розова) върви страхотно към сладки и солени рецепти. Mоже също да се дегустира директно с лъжичка или на филийка хляб,както и да се употребява в черен или билков чай, топинг с кисело мляко или сладолед.
Веган бисквити с рози и шам фъстък
Нужни продукти:
- 100 гр. бадемово брашно
- 6-7 с.л. орехово масло
- 6-7 с.л. мед с рози - Розова
- подправки - канела, индийско орехче, джинджифил, щипка сол
- 1 с.л. бакпулвер
- 2 - 3 с.л. бадемово мляко / може и хладка вода/
- 2 с.л. екстракт ванилия
- 40 гр. шам фъстък
- 40 гр. ядливи листа от рози
Начин на приготвяне:
1. Добавете всички съставки в една купа, като на последно място добавяте меда с рози. Важно е да кажа, че тази рецепта е подходяща само с подсладители като мед, сироп от агаве или кленов сироп!
2. Размесете всичко с ръце. Трябва да ви се получи едно доста лепкаво тесто. Ако е много сухо - добавете 2-3 с.л. хладка вода или бадемово мляко!
3. Натрошете си на си шам фъстък. Аз го режа с остър нож на дъска. Оформете бисквитките с помощта на ръцете си. Аз използвам лъжица за сладолед и така ми е доста по-лесно.
4. Върху плоска тава, постлана с хартия за печене си подретете бисквитките. Отгоре поръсете с шам фъстък и натиснете леко. Бисквитките може да започват леко да се разцепват, но притиснете отново и затворене внимателно пукнатините доколкото можете.
5. Бисквитките печем за 10-12 мин. макс на 170 градуса. Не ги препичайте, защото може да загорят! Когато са готови поръсете с ядливи рози и се насладете!
Изключително ароманти, нежни, вкусни и красиви!
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар