Веган бисквити с рози и шам фъстък

 Здравейте!

Днес ви представям едни чудесни веган бисквити, които исках да пробвам отдавна. Понякога отнема време да нацеля правилната рецепта, но мисля, че най-накрая успях.

В тази рецепта използвах прекрасни продукти предоставени от https://gourmoli.com/

Ползите от ореховоро масло са много. То е пълно с витамини и антиоксиданти.

Ореховото масло е добър източник на селен, магнезий, фосфор, цинк, витамин Е, ниацин и витамини В1, В2 и В3. Освен това е много богато на антиоксиданти – особено елагична киселина, която противодейства на клетъчните ефекти от увреждането на свободните радикали, които ускоряват стареенето и допринасят за рак и други заболявания.

В рази рецепта използвах и прекрасният мед с рози  - https://rosova.bg/

Кремообразен мед в обогатен с фин аромат на българската роза. Rosova (Розова) върви страхотно към  сладки и солени рецепти. Mоже също да се дегустира директно с лъжичка ​​или на филийка хляб,както и да се употребява в черен или билков чай, топинг с кисело мляко или сладолед.


Веган бисквити с рози и шам фъстък


Нужни продукти:


- 200 гр. орехово брашно 

- 100 гр. бадемово брашно

-  6-7 с.л. орехово масло 

- 6-7 с.л. мед с рози - Розова

- подправки - канела, индийско орехче, джинджифил, щипка сол

- 1 с.л. бакпулвер

- 2 - 3 с.л. бадемово мляко / може и хладка вода/

- 2 с.л. екстракт ванилия

- 40 гр. шам фъстък 

- 40 гр. ядливи листа от рози 

Начин на приготвяне:


1. Добавете всички съставки в една купа, като на последно място добавяте меда с рози. Важно е да кажа, че тази рецепта е подходяща само с подсладители като мед, сироп от агаве или кленов сироп!

2. Размесете всичко с ръце. Трябва да ви се получи едно доста лепкаво тесто. Ако е много сухо - добавете 2-3 с.л. хладка вода или бадемово мляко! 

3. Натрошете си на си шам фъстък. Аз го режа с остър нож на дъска.  Оформете бисквитките с помощта на ръцете си. Аз използвам лъжица за сладолед и така ми е доста по-лесно. 

4. Върху плоска тава, постлана с хартия за печене си подретете бисквитките. Отгоре поръсете с шам фъстък  и натиснете леко. Бисквитките може да започват леко да се разцепват, но притиснете отново и затворене внимателно пукнатините доколкото можете. 

5. Бисквитките печем за 10-12 мин. макс на 170 градуса. Не ги препичайте, защото може да загорят! Когато са готови поръсете с ядливи рози и се насладете! 

Изключително ароманти, нежни, вкусни и красиви! 


Да ви е сладко! 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки