Веган барчета с овесени ядки и тахан от кашу
Добро утро скъпи последователи! 😊😇
Ако следите моят инстаграм сигурно вече знаете, че не живея в България.
Преместих се в Германия! Нов живот, нова среда, нови хора, нова работа.
Промених всичко изцяло с надеждата за по-добро развитие и повече щастие и радости. Посрещам и нови предизвикателства всеки ден.
Но няма да спирам да готвя и да творя. За щастие за сега се очертава да намирам достатъчно време за работата и хобитата
ми. Също и за готвенето и снимането на готини рецепти! 😊😊 Щастлива съм от този факт.
Макар и далеч винаги ще подкрепям българското! 😊
Днешната рецепта е лесна за приготвяне и не са нужни много съставки!
Веган барчетата с овесени ядки от @biosviat , са подходящи за закуска, следобеден снак или преди и след тренировка.
В тях има и страхотен тахан от кашу без захар от @balenuts
- 250 гр. овесени ядки
- 100 - 150 мл. кокосово мляко
- 50 гр. еритритол на прах
- 60 гр. кокосово мляко
- 200 гр. тахан от кашу
- филирани бадеми за поръсване
- 300 гр. течен шоколад без захар (може да си разтопите ако имате наличен без захар)
- екстракт ванилия
1. В по-голяма купа изсипвате овесените ядки и добавяте кокосовото мляко, кокосовото масло и ванилията и разбърквате добре.
2. Овесените ядки попиват течността сравнително лесно - колкото повече мляко сложите толкова по-нежни и меки ще са те, колкото по-малко е количеството му - толкова по-хрупкави ще са. В случая аз избрах да има повече мляко.
3. Добавяте тахана от кашу, еритритола на прах и разбърквате добре. Може да си сложите и кокосови стърготини по желание.
4. В подходяща тава си поставете хартия за печене и изсипете сместа. Разпределете добре и поставете във фризер или хладилник за около 30-40 мин.
5. Извадете тавичката - изсипете с разтопения шоколад, разпределете равномерно отново и приберете отново в хладилника докато стегне добре.
6. Остава само да разрежете във формата на барчета и да поръсите с филирани бадеми по желание.
Много вкусни, нежни, здравословни и изкушаващи ! :)
Коментари
Публикуване на коментар