Кето шоколадова торта / keto chocolate cake
Здравейте!
Изключително много съм щастлива да Ви представя тази рецепта!
Малко я отлагах, но просто все се случваха някакви неочаквани неща. Но по-добре късно отколкото никога. Особено когато става въпрос за мега шоколадовата кето торта!
От всички кето торти, които съм правила до сега, смело мога да заявя, че тази е една от най-лесните и бързи за приготвяне. Самата торта дори стяга по-бързо и й трябват само няколко часа в хладилника, а не цяла нощ като при повечето торти!
За голяма част от използваните продукти в тази торта се доверих на https://burel.bg/ !
Много харесвам тяхното бадемово брашно, а и не само. Има голям избор на какаови и кокосови продукти при тях, които са подходящи за кето режима!
Ще ви опиша подробно в блога, кои точно продукти използвах от техните!
Както Ви споменах в стори, имах няколко броя неуспешни кето шоколадови суфлета, като едините бяха зелени на цвят, защото ползвах матча. Но тези суфлета се превърнаха по-скоро в мъфини и аз реших да ги начупя и оформя като блатове. Крема за тази торта е много лесен и бърз за приготвяне. Така реших, че ще ви представя тази торта, дори да не изглежда както трябва оригинално. Но ще ви опиша подробно в блога как да си направите перфектните кето шоколадови блатове за тази торта!
Шоколада добавен от мен е черен- без захар на капки и го открих при https://burel.bg/ ! 😇
За декорацията исках да си поиграя и да направя нещо красиво в моите очи! Използвах ядливи рози любезно предоставени от https://crispymates.com/ !
Искам да Ви кажа, че аромата на розите е така божествен за мен! Любимото ми цвете е розата и за мен нищо не ухае по-прекрасно от нашите български рози и прави всякакви торти и десерти украсени с тях да изглеждат като извадени от вълшебна приказка!
Отгоре украсих с орехи и кокосов чипс, който отново намерих при https://burel.bg/ !
Бихте ли опитали тази перфектена кето шоколадова торта?
Кето шоколадова торта / keto chocolate cake
Нужни продукти:
За блатовете:
- 220 гр. бадемово брашно от - бадемово брашно
- 30 гр. кокосово брашно от - кокосово брашно
- 60 гр. какао на прах
- около 150 - 200 мл. бадемово мляко / без захар /
- 2 ч.л. бакпулвер
- половин с.л. сода
- към 80 - 100 гр. кокосово масло от - кокосово масло
- 4 яйца
- към 60 - 70 гр. еритритол на прах / опитвайте винаги на сладост как ви е / от - еритритол
- 2 с.л. екстракт ванилия
- 1 и половина с.л. ябълков оцет от - ябълков оцет
- половин с.л. сол
- 300 мл. течна сметана за разбиване
- 200 гр. заквасена сметана
- към 50 - 60 гр. еритритол на прах
- 6 - 7 с.л. какао на прах
- 2 с.л. екстракт ванилия
За декорация:
- кокосов чипс - към 50 гр. - кокосов чипс
- орехи към 50 - 60 гр.
- ядливи рози от тук рози, към 20- 30 гр.
Начин на приготвяне:
Важно!!! Всички продукти трябва да са ви на стайна температура!
1. Приготвяне на блатовете. В малка купа смесете бадемовото мляко и оцета. Разбърквате и оставяте за 5 мин.
2. В друга купа добавете всички сухи съставки : бадемовото и кокосовото брашно, бакпулвера, солта, еритритола, какаото, содата. Смесете като ги разбъркате добре.
3. В друга купа разбийте леко яйцата заедно с разтопеното кокосово масло и ваниловият екстракт. Добавете ги към сухата смес. Прибавете и бадемовото мляко. Разбъркайте добре с миксер, на не много висока скорост докато се получи сместа.
4. Ще ви трябват две тавички с падащо дъно, за да ви е по-лесно изваждането на блатовете след печене, но ако не разполагате с две, може да ползвате и една само. Поставете хартия за печене, но намазнете и добре цялата тавичка. Разделете сместа на две равни части.
5. Всеки блат се пече за около 15 - 20 мин. на 170 градуса! Надлюдавайте ги! Опитвайте с клечка, ако смятате, че са вече готови и внимавайте да не ви загорят. Тези блатове не винаги стават много обемни!
6. През това време си подгответе крема! В по-дълбока купа изсипете течната сметана. Разбийте я с постоянно бъркане без прекъсване с миксер на по-висока скорост за около 5-6 мин. Когато сметаната стане на пухкав крем, добавете заквасената сметана, еритритола, какаото и ванилията. Бъркайте отново, но вече на по-ниска скорост на мискера ви!
7. Аз пека блатовете един след друг. Всеки блат изваждам внимателно от формата и поставям в чиния, за да изстине преди да пристъпя към сглобяването на тортата! Когато вече блатовете са ви готови и изстинали, може да пристъпите към сглобяването!
8. За сгобяването на тортата аз използвам една от тавичките с падащо дъно, която съм използвала за печенето. Разбира се измивам я, защото не трябва да бъде гореща! Покривам отново с хартия за печене дъното и затварям формата. Поставям първият блат. Напоявам го с няколко лъжици от бадемовото мляко. След което добавям половината от крема отгоре. Разпределям с помощта на шпатула.
9. Тук можете да си добавите по желание и един слой течен шоколад разтопен на водна баня или в микровълновата. Може да си добавите и ваши любими кето ядки! Аз понякога слагам филирани бадеми!
10. След което слагате вторият блат. Притискате леко, за да се слепи и изравни добре. Навлажнявате го отново с малко бадемово мляко. Изсипвате и останалата част от крема и отново се опитвате да разпределите равномерно навсякъде. Покривате с фолио и оставяте в хладилник за няколко часа или 1 нощ.
11. На следващият ден освобождавате от формата внимателно! Помагайте си с нож! Декорирайте по желание! Аз изпозлвах смлени орехи, кокосов чипс и ядливи рози!
Според мен стана разкошно!
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар