Кето шоколадова торта / keto chocolate cake

Здравейте! 


Изключително много съм щастлива да Ви представя тази рецепта! 

Малко я отлагах, но просто все се случваха някакви неочаквани неща. Но по-добре късно отколкото никога. Особено когато става въпрос за мега шоколадовата кето торта! 


От всички кето торти, които съм правила до сега, смело мога да заявя, че тази е една от най-лесните и бързи за приготвяне. Самата торта дори стяга по-бързо и й трябват само няколко часа в хладилника, а не цяла нощ като при повечето торти! 


За голяма част от използваните продукти в тази торта се доверих на https://burel.bg/ !

Много харесвам тяхното бадемово брашно, а и не само. Има голям избор на какаови и кокосови продукти при тях, които са подходящи за кето режима! 

Ще ви опиша подробно в блога, кои точно продукти използвах от техните! 


Както Ви споменах в стори, имах няколко броя неуспешни кето шоколадови суфлета, като едините бяха зелени на цвят, защото ползвах матча. Но тези суфлета се превърнаха по-скоро в мъфини и аз реших да ги начупя и оформя като блатове. Крема за тази торта е много лесен и бърз за приготвяне. Така реших, че ще ви представя тази торта, дори да не изглежда както трябва оригинално. Но ще ви опиша подробно в блога как да си направите  перфектните кето шоколадови блатове за тази торта! 

Шоколада добавен от мен е черен- без захар на капки и го открих при https://burel.bg/ ! 😇


За декорацията исках да си поиграя и да направя нещо красиво в моите очи! Използвах ядливи рози любезно предоставени от https://crispymates.com/ !

Искам да Ви кажа, че аромата на розите е така божествен за мен! Любимото ми цвете е розата и за мен нищо не ухае по-прекрасно от нашите български рози и прави всякакви торти и десерти украсени с тях да изглеждат като извадени от вълшебна приказка! 

Отгоре украсих с орехи и кокосов чипс, който отново намерих при https://burel.bg/ ! 


 Бихте ли опитали тази перфектена кето шоколадова торта?


 Кето шоколадова торта /  keto chocolate cake 




Нужни продукти:


За блатовете:


- 220 гр. бадемово брашно от - бадемово брашно

- 30 гр. кокосово брашно от - кокосово брашно

- 60 гр. какао на прах 

- около 150 - 200 мл. бадемово мляко / без захар /

- 2 ч.л. бакпулвер 

- половин с.л. сода

- към 80 - 100 гр. кокосово масло  от - кокосово масло

- 4 яйца

- към 60 - 70 гр. еритритол на прах / опитвайте винаги на сладост как ви е / от - еритритол

- 2 с.л. екстракт ванилия

- 1 и половина с.л. ябълков оцет от - ябълков оцет

- половин с.л. сол


За крема:


- 300 мл. течна сметана за разбиване

- 200 гр. заквасена сметана

- към 50 - 60 гр. еритритол на прах 

- 6 - 7 с.л. какао на прах 

- 2 с.л. екстракт ванилия

За декорация:


- кокосов чипс  - към 50 гр. - кокосов чипс

- орехи към 50 - 60 гр.

- ядливи рози от тук рози, към 20- 30 гр.


Начин на приготвяне:


Важно!!! Всички продукти трябва да са ви на стайна температура!

1. Приготвяне на блатовете. В малка купа смесете бадемовото мляко и оцета. Разбърквате и  оставяте  за 5 мин. 

2. В друга купа добавете всички сухи съставки : бадемовото и кокосовото брашно, бакпулвера, солта, еритритола, какаото, содата. Смесете като ги разбъркате добре. 

3. В друга купа разбийте леко яйцата заедно с разтопеното кокосово масло и ваниловият екстракт.  Добавете ги към сухата смес. Прибавете и бадемовото мляко.  Разбъркайте добре с миксер, на не много висока скорост докато се получи сместа.

4.  Ще ви трябват две тавички с падащо дъно, за да ви е по-лесно изваждането на блатовете след печене, но ако не разполагате с две, може да ползвате и една само. Поставете хартия за печене, но намазнете и добре цялата тавичка. Разделете сместа на две равни части. 

5. Всеки блат се пече за около 15 - 20 мин. на 170 градуса! Надлюдавайте ги! Опитвайте с клечка, ако смятате, че са вече готови и внимавайте да не ви загорят. Тези блатове не винаги стават много обемни! 

6. През това време си подгответе крема! В по-дълбока купа изсипете течната сметана. Разбийте я с постоянно бъркане без прекъсване с миксер на по-висока скорост за около 5-6 мин. Когато сметаната стане на пухкав крем, добавете заквасената сметана, еритритола, какаото и ванилията. Бъркайте отново, но вече на по-ниска скорост на мискера ви! 

7. Аз  пека блатовете  един след друг. Всеки блат изваждам внимателно от формата и поставям в чиния, за да изстине преди да пристъпя към сглобяването на тортата! Когато вече блатовете са ви готови и изстинали, може да пристъпите към сглобяването!

8. За сгобяването на тортата аз използвам една от тавичките с падащо дъно, която съм използвала за печенето. Разбира се измивам я, защото не трябва да бъде гореща! Покривам отново с хартия за печене дъното и затварям формата. Поставям първият блат. Напоявам го с няколко лъжици от бадемовото мляко. След което добавям половината от крема отгоре. Разпределям с помощта на шпатула. 

9. Тук можете да си добавите по желание и един слой течен шоколад разтопен на водна баня или в микровълновата. Може да си добавите и ваши любими кето ядки! Аз понякога слагам филирани бадеми! 

10. След което слагате вторият блат. Притискате леко, за да се слепи и изравни добре. Навлажнявате го отново с малко бадемово мляко. Изсипвате и останалата част от крема и отново се опитвате да разпределите равномерно навсякъде. Покривате с фолио и оставяте в хладилник за няколко часа или 1 нощ.

11. На следващият ден освобождавате от формата внимателно! Помагайте си с нож! Декорирайте по желание! Аз изпозлвах смлени орехи, кокосов чипс и ядливи рози! 

Според мен стана разкошно! 




Да ви е сладко! 



Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки