Кето орехова торта/ keto walnut cake
Здравейте! Честит Уикенд!
Посрещам деня и уикенда с рецепта за Кето орехова торта!
Рецептата е много лесна и вкусна!
Блатовете за орехови - с орехово брашно и масло от @gourmoli !
И преди съм Ви споделяла за техните продукти. От известно време ги използвам и за рецепти като и за сладки и солени печива са чудесни! 😇
Крема е маслен с крема сирене - много лек и нежен!😇
За декорация използвах само натрошени орехи. Пожелах да бъде по-семпла.
Чудесна декорация за снимките се получи и чая от рози, които са на @bilki_drezga !
За декорация отново използвах и лавандулата на @therosesvalley ! Чудесно приложение намирам за нея в доста от снимките ми. 😇🥰
- 200 гр. орехово брашно
- 100 гр. бадемово брашно
- 4 яйца
- 6 - 7 с.л орехово масло
- 70 гр. разтопено краве масло
- 2 с.л. бакпулвер
- 80 - 90 гр. еритритол
- 2 с.л. екстракт ванилия
- 60 гр. натрошени на ситно орехи
- 70 - 80 мл. бадемово мляко без захар!
- щипка сол
За крема:
- 200 мл. течна сметана
- 100 гр. краве масло
- 60 гр. еритритол
- 100 гр. крема сирене
- 2 с.л. ванилов екстракт
1. В дълбока купа смесете всички сухи съставки - ореховото и бадемовото брашно, бакпулвера, солта.
2. В друга купа сипете - разтопеното масло с еритритола. Разбивате с миксер за около 5 минути. Докато стане пухкав крем.
3. В друга купа - разбийте яйцата заедно с бадемовото мляко и ванилията. В купата със сухите съставки добавете ореховото масло.
4. След което изсипваме масленият крем към сухите съставки, добавяме и яйцата. Разбъркваме всичко добре с миксер. Накрая добавяте наторешните орехи. Ако сместа ви се стори много гъста - може да добавите още малко бадемово мляко!
5. Намазнявате си добре тавичката, в която ще печете блатовете. Ако имате две тавички с еднакъв размер с падащо дъно ще ви бъде най-лесно. Моите тавички са с диаметър 20 см. Намазнявате добре и покривате с хартия за печене.
6. Фурната трябва да я загрята на 160 градуса. Разпределяте сместа по равно в двете тавички. Всеки блат се пече за около 30 - 35 мин. Проверявайте винаги с клечка! Ако ви се струва, че блата не е готов го оставете да се пече за още 5 мин.
7. След готовност на двата блата ги оставете да изстинат напълно. През това време подгответе крема. Течната сметана изсипвате в по-дълбока купа. Добавяте малко еритриол на прах и 1 с.л. ванилия. Разбивате сметаната на най-силната скорост на миксера ви!
В друга купа - разбивате разтопеното краве масло, крема сиренето, еритритол на прах и 1 с.л. ванилова екстракт! ВАЖНО! Вторият крем се приготвя на следващият ден. Той е за намазване отгоре на тортата и страните й!
8. Сглобяване на торатата: за нея аз използвам ринг тавичката, в която пека и блатовете. Така тортата се запазва цяла и не се разпада при сглобяването! Първо поставяте единият блат. Навлажнявате го с няколко лъжици бадемово мляко. След което поставяте от сметановият крем. Отгоре поръсвате с натрошени орехи. Поставяте вторият блат и притискате леко, за да го изравните добре. Отново навлажнявате с няколко лъжици от бадемовото мляко. И покривате с останалото количество от сметановият крем. Изравнявате добре с шпатула. Поръсвате отново с орехи и оставяте в хладилник за 1 нощ.
9. На следващият ден си приготвяте масленият крем. Описанието как се прави е в стъпка номер 7. Махате ринга на тавичката. Намазвате добре отвсякъде тортата с масленият крем. Поръствате с орехи или декорирате по ваше желание! Кето ореховата тортата е готова!
Коментари
Публикуване на коментар