Кето орехов кекс с шоколад


Здравейте! 


Изключително много съм щастлива да Ви представя тази рецепта! 

Отново е нещо ново за мен, което исках да изпробвам отдавна! 

Рецепта за кето орехов кекс, който не само, че е  с орехово брашно, но и с орехово масло!

Аз съм голям фен за орехите и благодаря сърдечно на https://gourmoli.com/en/ за предоставената възможност да приготвя нещо с техните прекрасни продукти! 

Със сигурност това е началото на една серия от интересни рецепти с орехови и конопени продукти предоставени от https://gourmoli.com/en/


Студено пресованото орехово масло е отличен продукт за детоксикация. Освобождава тялото ви от канцерогенни вещества, радионуклиди и други отрови, които са толкова щедри към нашата цивилизация. Ползите от ореховото масло са за кожата, косата и здравето.


Витамините, разтворени в маслата, са много по- полезни и по-добре се абсорбират от нашето тяло от тези, които се произвеждат синтетично.


Орехите се считат за едни от най-здравословните ядки. Ореховото масло е без холестерол и осигурява рекордно количество омега-3 и омега-6 есенциални мастни киселини в перфектното съотношение 1:3. Тези киселини намаляват вредния холестерол. Те са жизненоважен компонент на външната мембрана на мозъчните клетки, което прави предаването на нервните сигнали възможно (необходими за мислене, учене и памет).

Едно от най-хубавите неща е, че ореховото маслото няма въглехидрати и захари! Аромата му е превъзходен, а съчетанието и вкуса в кекса е толкова перфектно! Има едно меко и нежно усещане, което просто ти се разтапя в устата! Не Знам дали мога да ви го опиша  с думи, колко е вкусен и ароматен този кекс! 


Шоколада е черен- без захар на капки и го открих при @burelorganics ! 😇


 Кето орехов кекс с шоколад




Нужни продукти:

- 200 гр. орехово брашно 

- 100 гр. бадемово брашно

- 40  гр. орехово масло 

- 20 гр. краве масло 

- 5 малки яйца - ако използвате по-голям размер яйца - L например може да добавите само 4 яйца

- към 60 - 70 гр. еритритол на прах или кристали - може да изберете, кой от двата вида искате да ползвате 

- към 80 - 100 мл. бадемово мляко без захар!

- около 50 - 60 гр. черен шоколад без захар 

- към 50 гр. ситно нарязани орехи 

- 2 с.л. ванилия

- 1 с.л. бакпулвер 

- 1 ч.л. ксантанова гума - тази съставка тук е важна, за жалост не може без нея! 


Начин на приготвяне:

1. В  купа си смесете сухите съставки : брашната, ксантановата гума, бакпулвера и щипка сол. 

2. В отделна купа смесете - ореховото масло, разтопеното краве масло, еритритола, ванилията и разбъркайте добре. Добавете към сухите съставки. 

3. Яйцата, леко разбити - изсипете към останалите съставки. Разбъркайте с миксер. Сместа ще е леко суха, но това не бива да ви тревожи. 

4. Прибавете бадемовото мляко, черния шоколад нарязан на ситно, а ако имате на капки е по-лесно. Добавете и нарязаните на ситно орехи. Разбъркайте отново добре. Трябва да се получи еднородна смес. Ако ви се стори много суха - добавете си още малко бадемово мляко. 

5. Аз пекох кекса в плоска тава. Поставете хартия за печене и я намазнете добре!  Това е важна стъпка и не я пропускайте! Изсипете сместа и разпределте равномерно с шпатула! 

6. Кекса се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 35-40 мин.! Проверете го към 35-та минута с клечка, тъй като може да стане готов и по-рано. Зависи от вашата фурна! 

7. Когато вече е готов - извадете кекса и го оставете да се охлади за около 10 мин. преди да си хапнете! Невероятно вкусен, крехък и апетитен!  Аромата е завладяващ! 




Да Ви е сладко ! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки