Кето хлебче с пълнеж от кайма и топено сирене
Здравейте!
Много от вас пожелаха рецептата за това кето хлебче с кайма и топено сирене.
Разбира се я споделям с вас!
Очаквайте много нови рецепти и не само!
Хлебчето се приготвя много бързо и лесно. Основата е нисковъглехидратно кето универсално тесто, с което може да си приготвите пица, както и други печива. 😍😇
Кето хлебче с пълнеж от кайма и топено сирене
Необходими продукти:
- бяла моцарела- 2 пакета, което е към 200 гр.
- 1 яйце
- 50 гр. крема сирене
- 95 гр. Бадемово брашно
- подправки- например чесън, шарена сол.
- 6 с.л. кокосово брашно
За сместа:
- 250 гр. кайма
- 1 яйце
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 60 гр. кашкавал
- 40 гр. топено сирене
- масло към 30 гр.
- жълтък за намазване
- микс от ядки за поръсване
- подправки- например чесън, шарена сол.
Начин на приготвяне:
1. Настържете моцарелата и добавете крема сиренето. Прибавете и бадемовото брашно. Сложете в микровълнова за 1 минута. Извадете и разбъркайте добре. Ще бъде на вид като каша.
2. Върнете в микровълновата за още 30 секунди. След това разбъркайте докато всичко се смеси добре. Оставете да се охлади за 2-3 минути преди да добавите яйцето. Накрая добавете подправките и разбърквате отново.
3. Добавяте накрая кокосовото брашно и го оформяте на топка. Кокосовото брашно попива течността и оформя тестото. Оставя се да почива за 10 мин.
4. За сместа с кайма: нарежете 1 глава лук, 2 скилидки чесън. В тиган ги запържвате с 20 гр. масло или др. мазнина. Каймата си разбърквате с 1 яйце и я добавяте в тигана. Прибавяме и подправки по желание и личен вкус. Аз сложих: Черен пипер, червен пипер, шарена сол. Запържвате каймата за около 10 мин. Бъркайте постоянно или по-често!
5. Между две парчета хартия за печене разстлейте с точилка тестото. В средата му добавете пълнежа, който е: каймата, 60 гр. Кашкавал(настърган), малко топено сирене и подправките - чесън и шарена сол и други по желание.
6. Завиваме хлебчето от двете страни, като се стараете да няма дупки и да го затоврите добре, за да не излезе сместа. Отгоре намазваме с жълтък, разтопено масло и поръсваме с микс от семена. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. Наблюдавайте , за да не ви загори!
И е готово! Много вкусно и хрупкаво!
Коментари
Публикуване на коментар