Кето хлебче с пълнеж от кайма и топено сирене

 Здравейте!

Много от вас пожелаха рецептата за това кето хлебче с кайма и топено сирене.

 Разбира се я споделям с вас! 

Очаквайте много нови рецепти и не само! 

Хлебчето се приготвя много бързо и лесно. Основата е нисковъглехидратно кето универсално тесто, с което може да си приготвите пица, както и  други печива. 😍😇 



Кето хлебче с пълнеж от кайма и топено сирене 



Необходими продукти:


- бяла моцарела- 2 пакета, което е към 200 гр.

- 1 яйце

- 50 гр.  крема сирене

- 95 гр. Бадемово брашно

- подправки- например чесън, шарена сол.

- 6 с.л.  кокосово брашно


За сместа:

- 250 гр. кайма

- 1 яйце

- 1 глава лук

- 2 скилидки чесън

- 60 гр. кашкавал

- 40 гр. топено сирене 

- масло към 30 гр.

- жълтък за намазване

- микс от ядки за поръсване

- подправки- например чесън, шарена сол.



Начин на приготвяне: 


1. Настържете моцарелата и добавете  крема сиренето. Прибавете и бадемовото брашно. Сложете в микровълнова за 1 минута. Извадете и разбъркайте добре. Ще бъде на вид като каша. 

2. Върнете в микровълновата за още 30 секунди. След това разбъркайте докато всичко се смеси добре. Оставете да се охлади за 2-3 минути преди да добавите яйцето. Накрая добавете подправките и разбърквате отново. 

3.  Добавяте накрая кокосовото брашно и го оформяте на топка. Кокосовото брашно попива течността и оформя тестото. Оставя се да почива за 10 мин. 

4. За сместа с кайма: нарежете 1 глава лук, 2 скилидки чесън. В тиган  ги запържвате с 20 гр. масло или др. мазнина. Каймата си  разбърквате с 1 яйце и я добавяте в тигана. Прибавяме и подправки по желание и личен вкус.  Аз сложих: Черен пипер, червен пипер, шарена сол. Запържвате каймата за около 10 мин. Бъркайте постоянно или по-често! 

5. Между две парчета хартия за печене разстлейте с точилка тестото. В средата му добавете пълнежа, който е: каймата,  60 гр. Кашкавал(настърган), малко топено сирене  и подправките - чесън и шарена сол и други по желание. 

6. Завиваме хлебчето от двете страни, като се стараете да няма дупки и да го затоврите добре, за да не излезе сместа. Отгоре намазваме с жълтък, разтопено масло и поръсваме с микс от семена. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.  Наблюдавайте , за да не ви загори!


И е готово! Много вкусно и хрупкаво!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки