Кето кюфтенца с моцарела на фурна
Кето кюфтенца с моцарела на фурна
Вкусни, сочни и
много лесни за приготвяне!
Нужни продукти:
- 500 гр. кайма
-
1 яйце
-
Подправки : черни и червен
пипер, сол, чесън на прах, шарена сол, ронена чубрица
-
Пресен магданоз нарязан на
ситно
-
50 гр. пармезан
-
100 гр. бяла моцарела
За соса:
-
150 гр. Доматен сос
-
100 гр. крема сирене
-
50 гр. топено сирене
-
60 гр. бяла моцарела
Начин на приготвяне:
1.
Каймата смесвате в купа заедно
с всички продукти изброени в списъка по-горе. Моцарелата трябва да е
настъргана. Добавете подправки на вкус. Аз обичам да слагам малко повече в
каймата.
2. Оформете на топки. Трябва да ви се получат около 15-16 броя. Препоръчвам да не ги правите много дребни, защото може да няма достатъчно място за тях в тавата ви.
3.
Тук отново препоръчвам да
ползвате продълговата тава. Поставете хартия за печене. Наредете кюфтетата и
печете в предварително загряда фурна на 200 гр. за около 20-25 мин.
4.
След което извадете от фурната
– добавете доматеният сос и моцарелата настъргана, крема сиренето и топеното
сирене.
5.
Върнете във фурната за още
10-15 мин. докато сирената се разтопят и
обвият хубаво кюфтетата. Поръсете с пресен босилек. Вкуса става още по-добър!
Бон Апети!
Коментари
Публикуване на коментар