Свински ребърца по специална рецепта с горчица и балсамов оцет

 

Неусетно дойде и времето за рецептата за свински ребърца. Рецептата, която ще Ви представя е много лесна, бърза и с неустоим вкус. Обещавам Ви, че ще се превърне в предпочитана за бърза и все пак домашна вечеря или като гвоздей на трапезата, за да впечатлите приятели и гости. Още повече вкуса на ребърцата е съчетан с прекрасните горчици и балсамов оцет от https://naturaltechnologies.bg/



Без продуктите на https://naturaltechnologies.bg/ вкусът на ребърцата няма да е същият! Оцетите и горчиците на Natural Technologies са изцяло натурални продукти, произведени по австрийска технология и изпитани във времето рецепти. Оцетите VINOCETI се произвеждат от бяло или червено вино, ябълков сок или мед. От винен и ябълков, до меден, всеки оцет има уникален аромат, вкус и предназначение в кухнята. Горчица Natural Technologies се приготвя от синап на зърна, оцет, вода, натурални подправки и съставки, които допълват и обогатяват вкуса ѝ, като чили, шампанско и мед.



Свински ребърца по специална рецепта с горчица и балсамов оцет


Ето и необходимите продукти:

-        свински ребра - 1 кг.

-        Сироп без захар, или може да позлвате сироп от агаве – ако не искате да е леко сладникаво – може да пропуснете тази съставка, но с нея се получават още по-добре ребрата

-        едрозърнеста горчица – 2-3 с.л. от https://naturaltechnologies.bg/

-        Балсамов оцет от нар – 2-3 с.л. от https://naturaltechnologies.bg/

-        соев сос – 4 с.л.

-        масло  – към 60 гр.

-        подправки : черен пипер, червен пипер, чесън на прах, шарена сол или хималайска сол – на вкус, но не прекалявайте със солта.

-        Може да добавите подправки като къри, кимион, куркума, чубрица или друга на вкус.

 

 

Начин на приготвяне:

1.    Измийте ребърцата и ги подсушете добре с кърпа или домакинска хартия. Не подценявайте тази стъпка, това гарантира „полепване“ на съставките по тях и така желания карамелен цвят на вече изпечените ребърца. Може да разделите ребърцата или да ги оставите цели – избора е Ваш.

2.    В отделна купа смесете сладкия сироп, горчицата, соевия сос, балсамовият оцет от нар, черния пипер и солта и бъркайте до получаване на еднородна смес.

3.    Сложете ребърцата в тава постлана с хартия за печене. Смесете всички сухи подправки, които искате да позлвате и намажете добре ребърцата от всички страни. Намажете ги старателно със мекото краве масло. След което равномерно „окъпете“ свинските ребърца с течната смес.

4.    Покрийте добре с фолио. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 1 час.

5.    Извадете ребърцата и отстранете капака/фолиото. Намажете всяко ребърце с малко масло и върнете във фурната за още 30 минути. Внимавайте да не загорят!

Съвет: Ако имате време оставете свинските ребърца в сместа да се мариноват преди да ги изпечете. Но и без тази предварителна стъпка ребърцата стават адски крехки и вкусни! Към тях си върви като чудесна гарнитура карамелизиран лук!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки