Свински ребърца по специална рецепта с горчица и балсамов оцет
Неусетно дойде и времето за рецептата за свински ребърца. Рецептата, която ще Ви представя е много лесна, бърза и с неустоим вкус. Обещавам Ви, че ще се превърне в предпочитана за бърза и все пак домашна вечеря или като гвоздей на трапезата, за да впечатлите приятели и гости. Още повече вкуса на ребърцата е съчетан с прекрасните горчици и балсамов оцет от https://naturaltechnologies.bg/
Без продуктите на https://naturaltechnologies.bg/ вкусът на ребърцата няма да е същият! Оцетите и горчиците на Natural Technologies са изцяло натурални продукти, произведени по австрийска технология и изпитани във времето рецепти. Оцетите VINOCETI се произвеждат от бяло или червено вино, ябълков сок или мед. От винен и ябълков, до меден, всеки оцет има уникален аромат, вкус и предназначение в кухнята. Горчица Natural Technologies се приготвя от синап на зърна, оцет, вода, натурални подправки и съставки, които допълват и обогатяват вкуса ѝ, като чили, шампанско и мед.
Свински ребърца по специална рецепта с горчица и балсамов оцет
Ето и необходимите продукти:
-
свински ребра - 1 кг.
-
Сироп без захар, или може да
позлвате сироп от агаве – ако не искате да е леко сладникаво – може да
пропуснете тази съставка, но с нея се получават още по-добре ребрата
-
едрозърнеста горчица – 2-3
с.л. от https://naturaltechnologies.bg/
-
Балсамов оцет от нар – 2-3
с.л. от https://naturaltechnologies.bg/
-
соев сос – 4 с.л.
-
масло – към 60 гр.
-
подправки : черен пипер,
червен пипер, чесън на прах, шарена сол или хималайска сол – на вкус, но не
прекалявайте със солта.
-
Може да добавите подправки
като къри, кимион, куркума, чубрица или друга на вкус.
Начин на приготвяне:
1.
Измийте ребърцата и ги
подсушете добре с кърпа или домакинска хартия. Не подценявайте тази стъпка,
това гарантира „полепване“ на съставките по тях и така желания карамелен цвят
на вече изпечените ребърца. Може да разделите ребърцата или да ги оставите цели
– избора е Ваш.
2.
В отделна купа смесете сладкия
сироп, горчицата, соевия сос, балсамовият оцет от нар, черния пипер и солта и
бъркайте до получаване на еднородна смес.
3.
Сложете ребърцата в тава постлана
с хартия за печене. Смесете всички сухи подправки, които искате да позлвате и
намажете добре ребърцата от всички страни. Намажете ги старателно със мекото
краве масло. След което равномерно „окъпете“ свинските ребърца с течната смес.
4.
Покрийте добре с фолио. Печете
в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 1 час.
5.
Извадете ребърцата и
отстранете капака/фолиото. Намажете всяко ребърце с малко масло и върнете във
фурната за още 30 минути. Внимавайте да не загорят!
Съвет: Ако имате
време оставете свинските ребърца в сместа да се мариноват преди да ги изпечете.
Но и без тази предварителна стъпка ребърцата стават адски крехки и вкусни! Към
тях си върви като чудесна гарнитура карамелизиран лук!
Коментари
Публикуване на коментар