Кето сладкиш с праскови

  Кето сладкиш с праскови





Дългоочакваната рецепта за кето сладкиш с праскови! 

Има един неуспешен опит с тази рецепта, но аз никога не се отказвам. 
За щастие прасковите са позволени в кето режима! Разбира се не бива да ядем с килограми праскови и да прекаляваме. :) 
Ще се радвам, ако някои от вас пробват тази рецепта и споделят мнение!
Ако харесвате - леки, нежни, плодови кето десерти - този определено ще ви допадне!

Кето сладкиш с праскови


 
Нужни продукти:

- 80 гр. меко краве масло
- към 50 - 60 гр. еритритол на прах или стевия на прах (тук изберете грамажа по ваш вкус и типа подсладител, който ви допада и си използвате най-често)
- 2 ч.л. лимонов сок (ако имате може и лимонова есенция)
- 3 яйца
- към 60-70 гр. бадемово брашно
- 20-30 гр. кокосово брашно
- йогурт, а може и заквасена сметана - 3-4 с.л.
- 3 праскови - към 100-150гр. макс
- 1 ч.л. бакпулвер
- есенция ванилия

Начин на приготвяне:

1. Разтопете кравето масло и в по-дълбока купа го изсипете и добавете подсладителя. Прибавете и лимоновият сок. Разбивате с миксер на по-висока скорост за около 5-10 мин. Докато се образува пухкав крем. (може да ви се струва, че се бърка много време с миксера, но това е много важно за рецептата и не го пренебрегвайте!)
2. След като стигнете до пухкавият крем, започнете да добавяте яйцата едно след друго. Не ги прибавяйте всички наведнъж!  Първо добавяте едно яйце - разбърквате с миксера за кратко и след това останалите. Тази стъпка също е много важна за рецептата! 
3. Следват останалите съставки: бадемовото и кокосовото брашно смесете заедно и преди добавяне към сместа ги пресявате със сито! След тях добавяте заквасената сметана(или йогурт ако решите) и бакпулвера. Бъркате с миксер на по-ниска скорост или с шпатула. 
4. Изберете си форма, в която ще печете сладкиша. Постелете с хартия за печене. Изсипете сместа и я разпределете равномерно. 
5. Прасковите - измивате добре, почиствате, нарязвате ги на по-тънки парчета. Махате костилките. И редите парчетата в сместа. Аз използвах кръгла форма и наредих парчетата в кръг, тип спирала. Предпочитам да има навсякъде плодове..
6. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 45-50 мин! 
По принцип сладкиша може да бъде готов и по-рано. Зависи от фурната ви. След 30-та минута го следете по-често. Винаги проверявайте  с клечка, ако се колебаете дали е готов. Трябва да придобие прекрасен златист цвят!
7. След като е готов го оставете да изстине напълно. Извадете го внимателно от формата ви и декорирайте по желание. Аз използвах сметанов крем и натрошени орехи!  

Да Ви е сладко!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки