Телешки бургери с кето питки
Телешки бургери с кето питки
Здравейте!
Това е една от тези рецепти, която сте пожелавали най-често от мен. Най-накрая дойде и нейният ред! Всъщност няма как да пропусна да кача такава рецепта, защото много хора обичат тъй наречената храна - Junk food. Да си направиш кето адаптирана версия за повечето хора на режим, не само кето, е голяма радост.
На мен лично не ми липсва Джънк храната от типа - дюнери, бургери, пици и тн, защото съм намерила перфектните кето версии на тези храни!
В днешната рецепта може да вкарате въображение и да добавите в бургерите си каквото ви допада - стига да е кето одобрено! 💙
Може да добавите и различни сосове. Аз често правя и сама кето адаптирани сосове, като майонеза или чеснов сос. Рецепти за тях мога да Ви споделя скоро - ако имате интерес.
Тук използвах една уникална на вкус горчица уиски от https://naturaltechnologies.bg/produkt/tennessee-whiskey-gorchitsa-160-g-copy/ .
За мен тя много си отива с месото и вкуса й ми допада!
Чудесна добавка към един бургер, ако харесвате горчица. Също така продуктите на https://naturaltechnologies.bg/gorchitsi/ са кето одобрени! С натурални съставки и произведени в България!
Mоже много от вас да се запитат:
"Може ли да има бургер, който да е кето, здравословен и да е вкусен?" - и моят отговор е "Да, разбира се"!
Смело мога да твърдя, че ако опитате тази рецепта ще се убедите сами!
Телешки бургери с кето питки
Нужните продукти:
За питките:
- 150 гр. брадемово брашно
- 30 гр. кокосово брашно
- 32 гр. – хуск на прах! – това е важно!
- 6 г. бакпулвер – Внимавайте с бакпулвера! Има опастност хлебчетата да се надуят много. Може да сложите и по-малко гр.!
- Щипка сол
- 12 гр. еритритол на прах
- 2 с.л. Оцет по ваш избор
- 2 с.л. зехтин или др. мазнина по ваш избор
- 320 мл. топла вода – НЕ гореща!
За телешките кюфтета:
- 500 гр. телешка кайма
- 2 яйца
- 3-4 с.л. хуск на люспи
- 1 връзка пресен магданоз
- подправки - чесън на прах, шарена сол, червен пипер, малко черен пипер, чубрица
Подправките както винаги са по ваше желание, но мисля, че тези са най-добрите за овкусяване на каймата.
Добавки:
- домат
- краставица
- айсберг
- лук
- може да си добавите каквото Ви допада - яйце, авокадо и др.
- аз използвах топено сирене, чедър, майонеза и малко кетчуп
Начин на приготвяне:
За питките:
1. В купа смесете сухите съставки : брашната, хуска, бакпулвера, сол, еритритол. Разбърквате, за да се смесят добре.
2. Добавяме зехтина, оцета и накрая водата. Не се бавете с бъркането, защото сместа бързо ще се формира в тесто. Аз позлвах шпатула. Ще бъде леко влажно, но доста гъвкаво. Оставете тестото да почине за няколко минути, докато си подготвяте тавата и фурната.
3. Включвате фурната на 177 гр. – в плоска тавичка си сложете хартия за печене. Аз дори сложих два листа за всеки случай.
4. Тестото го разделяте на 6 равни части. (аз се опитах, но не бяха много равни). Оформяте ги като топки. Поставяте ги с достатъчно разстояние една от друга питките. Защото се надуват доста – повярвайте ми!
5. Нежно намажете всяка питка с малко хладка вода и поръсете със семена или може и без тях, ако не обичате.
6. Печем хлебчетата за около 40 до 60 мин., както казах на 177 градуса. При мен бяха готови вече на 45-та минута, но ги оставих за 50 мин. като в последните 5 изключих фурната и тогава ги извадих. Оставете ги да изстинат преди да започнете със сглобяването на бургерите.
За телешките кюфтета:
Коментари
Публикуване на коментар