Кето бюрек със спанак
Кето бюрек със спанак
Здравейте!
Добре дошли в моят кето блог!
Скоро тук ще има и промени - нови рецепти, не само кето, а веган и др.
Искам да опитвам нови неща и се надявам, да Ви допаднат нещата, които ще правя и ще качвам.
Днес ще Ви представя рецептата за кето бюрек, мой вариант. В бюрек може да се сложи различни пълнежи, но най-известно е със сирене и кашкавал.
В моя вариант аз добавих и спанак и крема сирене. Във вариант с месо и зеленчуци също е добре познат.
При мен се получи божествено вкусен! Мек и нежен отвътре, хрупкав отвън!
Ако трябва да съм честна, само формата не ми се получи така както исках, но все пак стана доста вкусно.
Кето бюрек със спанак
Нужни продукти:
- към 170-200 гр. моцарела/кашкавал рендосан
- 30 гр. крема сирене
- 100 гр. бадемово брашно
- 1 яйце
- подправки - аз добавих - ронена чубрица, чесън на прах, шарена сол, малко черен пипер.
За пълнежа:
- 300 гр. спанак
- 60 гр. крема сирене
- резанчета кашкавал или моцарела
- 30-40 гр. сирене
- 20 гр. масло
- сусам за поръсване и масло за намазване отгоре
Начин на приготвяне:
1. Настържете моцарелата/или кашкавал и я сложете в микровълнова за 1 минута. Извадете и добавете крема сиренето и разбъркайте добре. Ако се наложи сложете за още 30 сек. в микровълновата. Трябва двете да се разтопят и смесят добре.
2. Оставете да се охлади сместа за 2-3 минути преди да добавите яйцето. Може да позлвате и миксер, ако Ви е по-удобно и може би така ще ги смесите по-бързо, преди да добавите и останалите съставки. Аз работя с шпатула.
3. Добавяте брашното, бакпулвера, подправките и разбърквате отново.
4. Оформете тестото на топка и поставете в хладилника за около 30 мин.. През това време, ще си приготвим пълнежа. Аз използвах замразен спанак. В по-голям тиган - сложете маслото, добавете спанака, крема сирене и сложете капак отгоре. Така замразеният спанак, ще се задуши и ще се размръзи по-бързо и лесно. Оставете го така под капака за около 5-6 мин.
5. Овкусете със сол, шарена сол и малко черен пипер. Разбъркайте хубаво спанака с крема сиренето. Сместа ще започне леко да се сгъстява. Изключвате котлона, когато се случи това и пресипвате в купа, за да изстива спанака.
6. Когато извадите тестото го поставете на плота и поръсете с малко бадемово брашно и размесете леко тестото. Не натискайте много силно! Между две парчета хартия за печене разстлейте с точилка тестото. Трябва да се получи тънка кора. В средата й ще добавим пълнежа.
6. В средата разпределяте спанака. Отгоре поръсете със сирене и резанчета кашкавал за допълнителна хрупкавина. Завиваме добре първо от едната страна, след което покриваме и от другата страна, като гледате да няма дупки, за да не излезе сместа. С пръсти оформих и затворих добре доколкото можах. Исках да го завия като тип вита баница, но при мен не се получи.
7. Отгоре намазах с масло и поръсих със сусам, това е по желание. Пече се на 200 градуса за около 25-30 минути. Наблюдавайте , защото има опастност да загори или да е готов и по-рано! Изключително вкусно и апетитно става!
С това тесто можете да направите и кето мини хлебчета! Рецепта за тях ще открите в профила ми тук. Можете да направите бюрека и с друг пълнеж, може да го приготвите с кайма и зеленчуци или с каквото ви допада. Няма да сгрешите – адски вкусно е!
Бон Апети!
Коментари
Публикуване на коментар