Хляб със сусамов тахан
Здравейте!
Днес ще ви споделя рецепта за хляб с тахан, който много обичам да приготвям у дома.
Рецептата е за перфектен нисковъглехидратен хляб със сусамов тахан от Енергия от ядки !
Несъмнено таханите на Енергия от ядки са ми любими! Скоро ще ви покажа и страхотен десерт с техните ядкови кремове!
Необходими продукти:
- 4 големи яйца Багрянка
- 2 ч.л. бакпулвер
- подправки по желание - шарена сол, чесън
- вода към 10-20 мл.
Начин на приготвяне:
1. Изсипете тахана в купа и добавете яйцата. Разбъркайте постепенно. Ако сместа Ви се сгъстява прекалено много – добавете малко хладка вода. Така добавяйте вода по малко докато сместа се получи на консистенция като за кекс.
2.След това добавете бакпулвера. Аз сложих и малко шарена сол и чесън за вкус. В подходяща формичка за хляб постелете с хартия за печене.
3.Изсипете сместа и поръсете със сусам или други семена по желание. Пече се на 180 градуса за около 40 - 50 минути.
Хлябът е доста лесен и бърз за приготвяне. Определено по-здравословен! Вкуса му е специфичен. 




Коментари
Публикуване на коментар