Нисковъглехидратен печен тиквен чийзкейк

 Здравейте!  Дойде време за нова рецепта и отново с нотка на есенна тематика. 😊

Отново с любимата ми тиква, като съставка и дори главен герой. 


Друг главен герой в рецептата за този десерт са и ореховото брашно и ореховото масло от Gourmoli . За мен  техните продукти се превърнаха в едни от любимите ми. И преди съм ви разказвала за тях. Подготвяме и много нови неща заедно и нямам търпение! 😇🥳


Разбира се, няма да забравя и крема сиренето, което чудесно се  съчетава в този десерт и няма как да бъде чийзкейк без него! 😇😍


За декорация направих крем от типа - бял шоколадов ганаш, кокосов чипс! Страшно ми е любим! 😇😍 Обичам всичко кокосово. 😇


Важно е да кажа, че този чийзкейк е печен и наистина изглежда по-нестандартно на външен вид, но е наистина страшно вкусен и лесен за приготвяне!


Ще се радвам да ми споделите в коментарите:

Бихте ли опитали  този превъзходен нисковъглехидратен тиквен десерт? 😊😇🥰


Нисковъглехидратен печен тиквен чийзкейк



Нужни продукти:

- 200 гр. орехово брашно

- 100 гр. бадемово брашно 

-  2    яйца 

- 50 гр. краве масло 

- 5-6 с.л. орехово масло 

-  2 с.л. бакпулвер

- половин л. сода

- 70 - 80 гр. еритритол на прах

- 2 с.л. ванилов екстракт

- 300 гр. тиквено пюре

- щипка сол

За пълнежа с крема сирене:

- 250 гр. крема сирене 

- 50 гр. еритритол на прах

- 1 яйце

- 2 с.л. ванилов екстракт


За най-горният слой:

- 200 гр. натрошени орехи 

- 40 гр. краве масло

- 30 гр. бадемово брашно

- 4-5 с.л. еритритол на прах


Начин на приготвяне: 

1. В купа смесете всички сухи съставки - орехово и бадемово брашно, бакпулвер, сода, сол. Може да си добавите малко канела или индийско орехче по желание. Разбърквате всичко добре, за да няма бучки. 

2. В друга купа  - разбийте с миксер  краве маслото и еритритола. Добавете яйцата едно по едно към сместа като непрекъснато разбърквате с миксера. Прибавяте ваниловият екстракт и накрая тиквеното пюре. 

3. Изсипете сухите съставки към течните и разбърквате добре с миксера докато всичко се смеси добре. След което приготвяме сместа с крема сирене. 


4. В купа добавете крема сиренето, еритритола, яйцето, ванилията и разбъркайте отново с миксер докато се получи пухкав крем. 

5. За най-горният слой: натрошете орехите и в купа ги смесете с останалите съставки - бадемово брашно, еритритол, разтопеното краве масло. Трябва да ви се получи сместа като на трохи. 


6. Сглобяване на чийзкейка:  изберете походяща тавичка, аз използвам такава с падащо дъно. Покривате с хартия за печене и намазнявате добре от всички страни. Първо изсипвате половината от тиквената смес, след което изсипвате цялата смес от крема сирене. След това изсипвате другата половина от тиквената смес и накрая покривате със последният слой с орехите, който трябва да ви е като на трохи. 

7. Чийзкейка се пече за около 50-60 мин. на 175 градуса. Проверете го с клечка около 40-50-та минута. Може да ви бъде готов и по-рано. Аз моят леко го изпуснах и се препече, но все пак си остава много вкусен. :) 

8. След изстиване, аз декорирах с кокосов чипс и малко бял шоколадов ганаш. Той се приготвя много лесно - в купа добавяте бял шоколад без захар, течна сметана и поставяте в микровълнова за 1 мин. След което разбървате добре докато шоколада се разтвори, оставяте да изстине за малко и добавяте 2 с.л. заквасена сметана. Според върви страхотно като украса към този сладкиш! :) 



Да Ви е сладко! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки