Чийзкейк с кокосов крем

 Здравейте! 😇

За жалост мрачен в София, но аз се надявам да ви го направя по - цветен и приятен с рецептата за чийзкейк с ядоквите кремове от Енергия от ядки


Още щом ги опитах на изложението в Интер Експо център преди месеци, бях наистина впечатлена от вкусовете и разнообразието от тахани и ядкови кремове. Още тогава започнах да си ги представям в различни рецепти. Благодаря на Енергия от ядки   за възможността да изпълня тези мой идеи! С огромна радост ви ги представям и на вас. Ако сте любители като мен си заслужава да ги опитате! 


В сайта на  Енергия от ядки ще откриете: 


🔆Серия Тахани


Тахана представлява много фино смлени семена или ядки!

Ароматната паста е много вкусна и много полезна! Под формата на тахан, ядките се усвояват в пъти по лесно от организма!


🔆Серия Кремове


Енергия от ядки Ви е приготвила прекрасно ядково изкушение в няколко  неустоими вкуса, мляко или какао!

Тяхните кремове от ядки са 100% натурални, без добавени консерванти, аромати, оцветители или хидрогенирани мазнини!


☑️За Рецептата за моят чийзкейк съм използвала от двата ми любими ядкови крема на Енергия от ядки

- КОКО бадем

- лешникова мока


💘Ще се радвам да споделите в коментарите:

Бихте ли опитали моята рецепта за този прекрасен чийзкейк с кремове на @energyfromnuts ?

И бихте ли или опитвали ли сте от таханите и кремовете на @energyfromnuts ?


Чийзкейк с кокосов крем 





Нужни продукти:


За блата:

- 200 гр. орехово брашно

- 100 гр. бадемово брашно

- 30 гр. кокосово брашно

- 50 гр. краве масло

- 2 с.л. стевия на прах или др. подсладител по избор

- 1 с.л. ванилия екстракт

- 4-5 с.л. орехово масло (това е по избор)

- към 30 - 40 мл. бадемово мляко

- щипка сол 

За крема:

- 250 гр. крема сирене

- 250 гр. заквасена сметана

- 2 -3 с.л. стевия на прах или др. подсладител по избор

- едно бурканче крем КОКО бадем 

- 1 с.л. ванилия екстракт

- може да добавите и пакетче желатин или 1 с.л. агар агар разредена в малко вода

- щипка сол 



За декорацията:

- кашу към 20 - 30 гр.

- кокосов чипс към 10 гр. 

- глазура от заквасена сметана и 2 с.л. крем лешнокова мока 


Начин на приготвяне:

1. В купа смесете всички сухи съставки - орехово и бадемово брашно, кокосово брашно, сол и стевията на прах (или др. подсладител по избор). 

2. Добавяте разтопеното краве масло, орехово масло и екстракт ванилия. Разбърквате всичко добре. Добавяте бадемовото мляко постепенно. Сместа ви трябва да стане като на трохи. 

3. В подходяща тава, най-добре да е с падащо дъно, поставете хартия за печене. Изсипете сместа и разпределете равномернно по дъното. Приберете блата във фризер за 20 мин.

4. В друга купа  - разбийте с миксер  крема сиренето заедно със заквасената сметана. Добавете есенция ванилия, щипка сол и стевията на прах  (или др. подсладител по избор). Аз добавих и малко разбита течна сметана, за да стане крема по-пухкав и по-плътен. Добавете си и желатин или агар агар (желираща добавка). Това е по ваше желание, аз не добавях. 

5. Добавете  и крема КОКО бадем и разбъркайте с миксер или шпатула, но не прекалено енергично. Проверявайте как ви е на сладост! 

6. Извадете блата от фризера и изсипете крема отгоре. Разпределете го равномернно. Поставете чийзкейка в хладилник за 24 ч. най-добре. Покрайте го добре! Препоръчително е да стяга повече време, защото това е чийзкейк без печене! 

7. На следващият ден аз декорирах с нарязано кашу, любимият ми кокосов чипс и глазура от заквасена сметана + добавени 2 с.л. от прекрасният крем - лешникова мока! 


Да Ви е сладко ! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки