Чийзкейк с кокосов крем
Здравейте! 😇
За жалост мрачен в София, но аз се надявам да ви го направя по - цветен и приятен с рецептата за чийзкейк с ядоквите кремове от Енергия от ядки !
Още щом ги опитах на изложението в Интер Експо център преди месеци, бях наистина впечатлена от вкусовете и разнообразието от тахани и ядкови кремове. Още тогава започнах да си ги представям в различни рецепти. Благодаря на Енергия от ядки за възможността да изпълня тези мой идеи! С огромна радост ви ги представям и на вас. Ако сте любители като мен си заслужава да ги опитате!
В сайта на Енергия от ядки ще откриете:
🔆Серия Тахани
Тахана представлява много фино смлени семена или ядки!
Ароматната паста е много вкусна и много полезна! Под формата на тахан, ядките се усвояват в пъти по лесно от организма!
🔆Серия Кремове
Енергия от ядки Ви е приготвила прекрасно ядково изкушение в няколко неустоими вкуса, мляко или какао!
Тяхните кремове от ядки са 100% натурални, без добавени консерванти, аромати, оцветители или хидрогенирани мазнини!
☑️За Рецептата за моят чийзкейк съм използвала от двата ми любими ядкови крема на Енергия от ядки :
💘Ще се радвам да споделите в коментарите:
Бихте ли опитали моята рецепта за този прекрасен чийзкейк с кремове на @energyfromnuts ?
И бихте ли или опитвали ли сте от таханите и кремовете на @energyfromnuts ?
Чийзкейк с кокосов крем
Нужни продукти:
За блата:
- 200 гр. орехово брашно
- 100 гр. бадемово брашно
- 30 гр. кокосово брашно
- 50 гр. краве масло
- 2 с.л. стевия на прах или др. подсладител по избор
- 1 с.л. ванилия екстракт
- 4-5 с.л. орехово масло (това е по избор)
- към 30 - 40 мл. бадемово мляко
- щипка сол
За крема:
- 250 гр. крема сирене
- 250 гр. заквасена сметана
- 2 -3 с.л. стевия на прах или др. подсладител по избор
- едно бурканче крем КОКО бадем
- 1 с.л. ванилия екстракт
- може да добавите и пакетче желатин или 1 с.л. агар агар разредена в малко вода
- щипка сол
За декорацията:
- кашу към 20 - 30 гр.
- кокосов чипс към 10 гр.
- глазура от заквасена сметана и 2 с.л. крем лешнокова мока
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете всички сухи съставки - орехово и бадемово брашно, кокосово брашно, сол и стевията на прах (или др. подсладител по избор).
2. Добавяте разтопеното краве масло, орехово масло и екстракт ванилия. Разбърквате всичко добре. Добавяте бадемовото мляко постепенно. Сместа ви трябва да стане като на трохи.
3. В подходяща тава, най-добре да е с падащо дъно, поставете хартия за печене. Изсипете сместа и разпределете равномернно по дъното. Приберете блата във фризер за 20 мин.
4. В друга купа - разбийте с миксер крема сиренето заедно със заквасената сметана. Добавете есенция ванилия, щипка сол и стевията на прах (или др. подсладител по избор). Аз добавих и малко разбита течна сметана, за да стане крема по-пухкав и по-плътен. Добавете си и желатин или агар агар (желираща добавка). Това е по ваше желание, аз не добавях.
5. Добавете и крема КОКО бадем и разбъркайте с миксер или шпатула, но не прекалено енергично. Проверявайте как ви е на сладост!
6. Извадете блата от фризера и изсипете крема отгоре. Разпределете го равномернно. Поставете чийзкейка в хладилник за 24 ч. най-добре. Покрайте го добре! Препоръчително е да стяга повече време, защото това е чийзкейк без печене!
7. На следващият ден аз декорирах с нарязано кашу, любимият ми кокосов чипс и глазура от заквасена сметана + добавени 2 с.л. от прекрасният крем - лешникова мока!
Да Ви е сладко !
Коментари
Публикуване на коментар