Нисковъглехидратен печен тиквен чийзкейк
Здравейте! Дойде време за нова рецепта и отново с нотка на есенна тематика. 😊
Отново с любимата ми тиква, като съставка и дори главен герой.
Друг главен герой в рецептата за този десерт са и ореховото брашно и ореховото масло от Gourmoli . За мен техните продукти се превърнаха в едни от любимите ми. И преди съм ви разказвала за тях. Подготвяме и много нови неща заедно и нямам търпение! 😇🥳
Разбира се, няма да забравя и крема сиренето, което чудесно се съчетава в този десерт и няма как да бъде чийзкейк без него! 😇😍
За декорация направих крем от типа - бял шоколадов ганаш, кокосов чипс! Страшно ми е любим! 😇😍 Обичам всичко кокосово. 😇
Важно е да кажа, че този чийзкейк е печен и наистина изглежда по-нестандартно на външен вид, но е наистина страшно вкусен и лесен за приготвяне!
Ще се радвам да ми споделите в коментарите:
Бихте ли опитали този превъзходен нисковъглехидратен тиквен десерт? 😊😇🥰
Нисковъглехидратен печен тиквен чийзкейк
Нужни продукти:
- 200 гр. орехово брашно
- 100 гр. бадемово брашно
- 2 яйца
- 50 гр. краве масло
- 5-6 с.л. орехово масло
- 2 с.л. бакпулвер
- половин л. сода
- 70 - 80 гр. еритритол на прах
- 2 с.л. ванилов екстракт
- 300 гр. тиквено пюре
- щипка сол
За пълнежа с крема сирене:
- 250 гр. крема сирене
- 50 гр. еритритол на прах
- 1 яйце
- 2 с.л. ванилов екстракт
За най-горният слой:
- 200 гр. натрошени орехи
- 40 гр. краве масло
- 30 гр. бадемово брашно
- 4-5 с.л. еритритол на прах
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете всички сухи съставки - орехово и бадемово брашно, бакпулвер, сода, сол. Може да си добавите малко канела или индийско орехче по желание. Разбърквате всичко добре, за да няма бучки.
2. В друга купа - разбийте с миксер краве маслото и еритритола. Добавете яйцата едно по едно към сместа като непрекъснато разбърквате с миксера. Прибавяте ваниловият екстракт и накрая тиквеното пюре.
Коментари
Публикуване на коментар