Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries
Лято е. 💛Навън е сякаш 40* + градуса и едвам се диша, а аз не спирам да готвя и да творя!
Слава на откривателите на климатика- само това ме спасява от адската жега! 😅😅Днешният десерт е КЕТО!!
Няма значение в каква форма го направите - ще се получи адски вкусен😍.. мек и нежен!
Аз избрах една по-ефектна форма на роза. Декорации с филиран бадем и бял шоколад без захар! 😊😌
Кето кекс с боровинки 🥂
Нужни продукти:
- 50 гр. Кокосово брашно
- 5 или 6 яйца зависи от размера - аз използвах @eggsbagrianka
- 80-100 гр. Подсладител по избор- аз ползвах ксилитол
- бакпулвер + щипка сол
- ксантанова гума- 1 с.л
- към 50-60 гр. Краве или Косово масло( по ваш избор)
- 2 с.л. Лимонов сок + 1 с.л. Ванилия екстракт
- 150 гр. Боровинки и може и други горски плодове 😇
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа изсипете всички сухи съставки: Бадемово брашно, Кокосово брашно, бакпулвер, щипка сол, ксантанова гума. Разбъркайте добре и не трябва да има бучки.
3. Прибавете сухите съставки към яйцата и разбийте с миксер на ниска скорост до пълно смесване. Накрая добавяте и измитите предварително боровинки или микс от горски плодове. Което предпочирате вие. :)
4. Намазнявате си добре избраната от вас тавичка и поръсвате малко с кокосово брашно. Стремете се да не залепне кекса ви, защото е важно при обръщането да не се разкъса. Изсипете сместа и рапределете възжмоно най- равномерно.
5. Печете кекса за около 50-60 мин. на 180 градуса. Най-добре с вентилатор на горен и долен реотан. Кекса ви трябва да е позициониран почти в средата на фурната. След 25-та минута може да се наложи да го обвиете с алуминиево фолио, за да не изгори кекса отгоре. Периодично го проверявайте с клечка. Всяка фурна е различна - моя кекс беше готов някъде за 45-50 мин.
6. След готовност го оставяте да се охлади леко и тогава го обръщате в една по-голяма чиния. Ако сте го приготвили правилно, трябва да излезе от формата си без проблем. 😀😇
7. Декорирате с каквото имате под ръка и ви харесва - при мен беше филирани бадеми и бял шоколад без захар. Да Ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар