Публикации

Кето портокалова торта

Изображение
Здравейте!  Обичам моментите, когато е време за нова рецепта!  И най-вече за нова кето торта! 😇😍 Скоро не съм ви споделяла нова рецепта за кето торта и знам, че на много от вас им липсва това.  Често получавам запитвания от вас и то най-вече за кето тортите!  Много се радвам, че ви харесват и ги тествате у дома! 😇🥰 Тази торта е много лека, нежна и ако сте на кето режим или нисковъглехидратен - тя е перфектна за вас! 😊  Напоследък забелязвам, че доста от вас мислят, че кето храненето и приготвянето на кето ястия е адски трудно, но всъщност не е така.  Обмислям да направя нещо като обучителен готварски кето курс!  Ще ви запозная повече с режима и с начина на приготвяне на най-различни ястия. 😊😇 Мисля, че ще е полезено за много от вас и най-вече ще разберете, че кето кухнята не е никак трудна. 😇😊 Тортата е направена от бадемово-кокосови блатове. Има есенция ванилия, портокал, кокос. Както и портокалови  корички.😊😇  Крема е сметанов + крема сирене и отново с есенции портокал и в

Кето коледно пънче

Изображение
  Здравейте! Честит Ивановден! Честит празник на всички именици! 😇 Днешната рецепта я отлагах достатъчно. За жалост покрай празниците реших да се отдам на заслужена почивка, която продължи по-дълго от очакваното.  И не си съставих графика добре този път.  Въпреки, че вече Коледа мина, все пак искам да ви представя това чудесно кето коледно пънче! 😇 Рецептата е много лесна и не са нужни прекалено много съставки!  Кето коледно пънче Нужни продукти: - 4 яйца на стайна температура от @eggsbagrianka  - 1 с.л. Есенция ванилия - 3- 4 с.л. ксилитол (може да ползвате и еритритол) - 3 - 4 с.л. - орехово масло (може да замените с кокосово масло или краве масло) от @gourmoli  - 3 - 4 с.л. - кокосово мляко (може и бадемово) - 50 гр. бадемово брашно - 30 гр. какао на прах - 2 г. бакпулвер - щипка сол  - сметана за разбиване към 300  мл. - 4 - 5 с.л. еритритол на прах от @biosviat  - филирани бадеми за украса Начин на приготвяне: 1. Първата стъпка за приготвяне на рулото е да разделим жълтъците от

Шоколадови трюфели с шоколад от рожков - BENJAMISSIMO

Изображение
  Здравейте! 😇 В днешният пост ще ви запозная с шоколадите на @benjamissimo !  Кой ли не обича шоколад? Но често тези от нас, които искат да водят по-здравословен начин на живот, търсим и продукти, които да можем да консумираме, да им се наслаждаваме и да са създадени с по-качествени продукти. Такива са шоколадите на @benjamissimo !  🍫 @benjamissimo произвеждат шоколади  за ценители! Фини вкусове и суперхрани, изискано съчетани със завладяващия вкус на най-качественото какао.  🍫 При тях ще откриете изтънчени вкусове, които съчетават едновременно здравословни съставки като българска роза, мака, матча и други.  🍫 За мен са много интересни и шоколадите от серията - Happy Benjamino - където ще откриете шоколади със синя спирулина, чубрица, ягода и дори лют шоколад.  🍫Бих казала, че това разнообразие е и възможност за чудесен коледен подарък под елхата!  Какво по - хубаво от кутия пълна с шоколади за Коледа? В тази публикация ви представям шоколад от коледната колекция на @benjami

Кето сьомга терияки с гарнитура от броколи

Изображение
Здравейте!  На днешната дата - 6 декември, почитаме Св. Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец. Празникът е известен още като Никулден и бива честван ежегодно от всички рибари, моряци, пътешественици и банкери. На Никулден българите приготвят богата празнична трапеза. Основното ястие на този празник е рибата. Тя се приготвя по различни начини в различните райони, но винаги от всички риби се отдава предпочитанието на шаран. Смята се, че шаранът е "слугата" на Св. Никола. Честит Никулден! Пожелавам на всички именници весело изкарване на имения ден и много емоции. Нека винаги усещате щастие и обич! У дома нямаме традиция са хапваме пълнен шаран и не сме фенове на тази риба. Ще посрещнем празника с ципура, пъстърва и сьомга. За всеки вкус има по нещо и за различен член от семейството има различна риба. Да, знам че може би сме странни, но важното е не толкова какво ще има на масата, а с кого ще си там. Поне в това вярваме ние! За пазара и продуктите на трапезата се възползва

Хляб със сусамов тахан

Изображение
  Здравейте! Днес ще ви споделя рецепта за хляб с тахан, който много обичам да приготвям у дома. Рецептата е за перфектен нисковъглехидратен хляб със сусамов тахан от Енергия от ядки ! Несъмнено таханите на Енергия от ядки са ми любими! Скоро ще ви покажа и страхотен десерт с техните ядкови кремове! Хляб със сусамов тахан Необходими продукти: - 300г. сусамов тахан - 4 големи яйца Багрянка - 2 ч.л. бакпулвер - подправки по желание - шарена сол, чесън - вода към 10-20 мл. Начин на приготвяне: 1. Изсипете тахана в купа и добавете яйцата. Разбъркайте постепенно. Ако сместа Ви се сгъстява прекалено много – добавете малко хладка вода. Така добавяйте вода по малко докато сместа се получи на консистенция като за кекс. 2.След това добавете бакпулвера. Аз сложих и малко шарена сол и чесън за вкус. В подходяща формичка за хляб постелете с хартия за печене. 3.Изсипете сместа и поръсете със сусам или други семена по желание. Пече се на 180 градуса за около 40 - 50 минути. Хлябът е дост

Чийзкейк с кокосов крем

Изображение
 Здравейте! 😇 За жалост мрачен в София, но аз се надявам да ви го направя по - цветен и приятен с рецептата за чийзкейк с ядоквите кремове от Енергия от ядки !  Още щом ги опитах на изложението в Интер Експо център преди месеци, бях наистина впечатлена от вкусовете и разнообразието от тахани и ядкови кремове. Още тогава започнах да си ги представям в различни рецепти. Благодаря на Енергия от ядки   за възможността да изпълня тези мой идеи! С огромна радост ви ги представям и на вас. Ако сте любители като мен си заслужава да ги опитате!  В сайта на   Енергия от ядки ще откриете:  🔆Серия Тахани Тахана представлява много фино смлени семена или ядки! Ароматната паста е много вкусна и много полезна! Под формата на тахан, ядките се усвояват в пъти по лесно от организма! 🔆Серия Кремове Енергия от ядки Ви е приготвила прекрасно ядково изкушение в няколко  неустоими вкуса, мляко или какао! Тяхните кремове от ядки са 100% натурални, без добавени консерванти, аромати, оцветители или хидроген

Из Дневникът на лунната самотница

Изображение
  Из Дневникът на лунната самотница /авторско/ Нели Миленова "Нямах никаква идея колко дни, месеци или може би години бяха изминали, когато отворих очите си. Живота ми се състоеше от това какъв избор правех събуждайки се всяка сутрин. Можех да избера как да преживея всеки един ден. Изборът беше само мой. Това беше времето, в което не осъзнавах каква свобода имах. Гледах на живота си като на бойно поле и постоянно сражаващи се, моите чувства и мисли, облечени като рицари в доспехи. Вечно кървящи и борещи се за нещо може би недостижимо. Нямаше никаква чест, в това да се бориш за нещо, което отдавна е изгубено. Както рицарите с техните високи идеали, така и аз си позволявах да вървя с гордо вдигната глава. Моят избор за мен самата беше изключително важен, а същевременно знам биха ми казали, че е прекалено обикновен. Истината е, че аз самата се чувствах такава. Скромна, наивна, добродушна и плашещо празна. Случвало ли ви се е някога да намерите на най-горният рафт в кухненския шкаф,