Кето сьомга терияки с гарнитура от броколи
Здравейте!
На днешната дата - 6 декември, почитаме Св. Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец. Празникът е известен още като Никулден и бива честван ежегодно от всички рибари, моряци, пътешественици и банкери.
На Никулден българите приготвят богата празнична трапеза. Основното ястие на този празник е рибата. Тя се приготвя по различни начини в различните райони, но винаги от всички риби се отдава предпочитанието на шаран. Смята се, че шаранът е "слугата" на Св. Никола.
Честит Никулден! Пожелавам на всички именници весело изкарване на имения ден и много емоции. Нека винаги усещате щастие и обич!
У дома нямаме традиция са хапваме пълнен шаран и не сме фенове на тази риба. Ще посрещнем празника с ципура, пъстърва и сьомга. За всеки вкус има по нещо и за различен член от семейството има различна риба. Да, знам че може би сме странни, но важното е не толкова какво ще има на масата, а с кого ще си там. Поне в това вярваме ние!
За пазара и продуктите на трапезата се възползвах отново от онлайн пазаруването в любимият ми онлайн супермаркет - supermagbg ! По мое мнение сьомгата е ТОП!
Ето и специалната селекция от Supermag.bg за Никулден: https://www.supermag.bg/Pazaruvane-po-tema/Nikulden !
Направих я в кето вариант със сос терияки и броколи със сусам и лук! Страна превъзходно на вкус!
🐟Ще се радвам да споделите в коментарите:
Каква риба ще хапвате днес? И бихте ли опитали тази моя рецепта?
Кето сьомга терияки с гарнитура от броколи
Нужни продукти:
- 2 броя сьомга котлет
- 2 глави лук
- 300 гр. броколи
- 6 - 7 с.л. соев сос
- 4-5 с.л. еритритол
Начин на приготвяне:
Коментари
Публикуване на коментар