Шоколадов мус с малини

 Здравейте! 

Днес имах една много слънчева неделя, надявам се и за вас да е такава!

Завърнах се с пълна сила и нямам намерение да спирам да творя и да споделям рецепти с вас. 

Да използвам отново  инстаграм и като цяло социалните мрежи ме накара да осъзная колко краткотрайни могат да бъдат дадени неща, а други – точно обратното. И как не трябва да приемаме нищо за даденост... 

Разбира се смятам, че интернет пространството трябва да е изпълено повече от позитивни неща, но не бива да забравяме за реалността. 

Това са само още няколко допълнителни теми, над които не е зле човек да се замисли. Аз винаги съм се радвала на това, че мога да споделя и мислите си освен рецептите си с вас. Моят блог ми дава тази свобода. 

А днешната рецепта е греховно вкусна  ни връща в реалността. Най-вече за почитателите на малините и шоколадовият мус. Честно казано не знам дали мога да я определя като кето рецепта, но определено е нисковъглехидратна и МЕГА вкусна! Черешката на тортата или по-скоро малинката на тортата е –  БИО Сладък сироп Малини и розмарин   Придаде чудесен завършек на този десерт! 



    Шоколадов мус с малини 






Нужни продукти: 

- 2 броя по-едро авокадо 

- 150 – 200 гр. черен шоколад – шоколадови капки (без захар)

- 100 гр. – заквасена сметана

- Екстракт ванилия

- 50 гр. – течна сметана (без захар)

- 200 гр. малини 

- Натрошени бисквити 

-   БИО Сладък сироп Малини и розмарин

 

Начин на приготвяне:

1.  Първата стъпка е почистване на авокадото. Обелваме го внимателно и премахваме косилката. Нарежете авокадото на по-дребни парчета. Поставете ги в блендер. 
2. Шоколад или шоколадови капки или дори какао ако решите смесено с подсладител - разтопете на водна баня с малко течна сметана. Трябва да не бъде горещо като го добавите в блендера към авокадото! 
3. След това добавяте - заквасената сметана, ванилията и блендирате докато всички съставки се смесят добре.
 

4. Прибавяте течната сметана и блендирате докато стане пухкав и нежен мус крем. Ако не ви е достатъчно сладък - може да си добавите някакъв вид подсладител по ваше желание. 
5. Нужни са ви  купички за сладолед, но може да си наредите крема в каквито съдове имате налични. На дъното слагаме натрошени бисквити. Аз използвах тези: АМОРЕ био бисквитка 
6. След това поставяте и крем, върху него слагате няколко пресни малини. И отново натроших малко от бисквитите. Следва отново крем, малини  и бисквити. Отгоре завърших с топинг от  БИО Сладък сироп Малини и розмарин !


Невероятно лек,  нежен и греховно вкусен десерт! 




Да Ви е сладко! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кето кекс с боровинки/ keto cake with blueberries

Кето крекери със семена

Кето лавандулова торта с боровинки